Er wordt hard gewerkt aan een film over het leven van de in 1982 verongelukte Gilles Villleneuve. Zoon Jacques werkt mee. Jacques Villeneuve werkt actief mee aan een film over het leven van hem en zijn legendarische vader Gilles Villeneuve, die in 1982 tijdens de kwaificatie van de Grand Prix van België dodelijk verongelukte. De productie van de rolprent begint in 2006. De film luistert naar de naam 'Villeneuve' en is gebaseerd op het alom geprezen boek 'Villeneuve, The Life of the legendary Driver', geschreven door de Engelse journalist Gerald Donaldson.

Jacques Villeneve bevestigde zijn medewerking tijdens een persconferentie in het door hem gerunde restaurant Newtown in Montréal. ,,Toen ik begon als coureur was het erg moeilijk over mijn vader te praten'', erkende de Sauber-coureur. ,,Ik kreeg heel veel andacht van de media, maar niet omdat ik al iets had gepresteerd.''

,,Ik voelde mij daardoor enigszins opgelaten. Mensen keken naar mij alsof ze de geest van mijn vader zagen. Ik was natuurlijk erg trots dat ik de zoon was van Gilles Villeneuve, maar ik wilde op eigen kracht wat presteren.'' Dat is hem zeker gelukt, gezien zijn titel in de Champcars in 1995, mét zege in de Indy 500, en de wereldtitel in de Formule 1, twee jaar later.