Het begon zo goed voor Giancarlo Fisichella: de Italiaan won direct de eerste race van het jaar. Maar tien races later is dat nog altijd het enige lichtpuntje van 2005. ‘Fisico’ kent in tegenstelling tot teammaat Alonso een rampzalig seizoen. Toch blijft hij positief. ,,Ik heb veel mechanische en technische problemen gehad. Dat is gewoon pech hebben”, weet de 32-jarige Renault-coureur. ,,Maar dat gebeurt soms nou eenmaal in de Formule 1.” Om te vervolgen: ,,Voor dit weekend ben ik enorm positief.”

Hij wordt concreter: ,,Ik wil meer races winnen en veel punten scoren.” Stalgenoot Fernando Alonso heeft er al vijf gewonnen. ,,Waarom zou ik dat niet kunnen?” vervolgt de Romein. ,,De wagens zijn identiek en het team werkt voor mij net zo hard als voor hem. Als we beiden op het podium staan, maakt het voor het team niet uit wie er wint. Als we maar winnen.”

,,Ik heb een geweldige wagen, zit bij een fantastisch team en heb de eerste race gewonnen. Het komt wel goed”, denkt hij. Als het dit weekend in Duitsland niet lukt, dan zijn er nog altijd zeven andere races te rijden dit jaar. ,,Ik vind Budapest een leuk circuit. En ik denk dat onze auto het daar goed doet. Daarnaast heb ik al eens gewonnen in Brazilië, dus ook dat circuit ligt me wel.”

Ondanks zijn optimisme, ging het vandaag in de trainingen op Hockenheim niet van een leien dakje. Beide Renaults moesten in de eerste sessie in de pits blijven vanwege softwareproblemen, terwijl Fisichella (zesde tijd) in de middag wat tijd verloor door een aanvaring met Christijan Albers. ,,En door de lage temperaturen hadden we wat moeite met het vinden van grip.”

,,Toch denk ik dat we de McLarens kunnen verslaan. McLaren is op het moment iets sterker dan wij, maar er kan nog van alles gebeuren. Als het warmer worden, dan is dat in ons voordeel”, zegt Fisichella, terwijl het hemelwater neerdaalt op de paddock.

PPB