Vóór de start van de Grand Prix van Nederland zal Floor Jansen, bekend als frontzangeres van de Finse metalband Nightwish, het Wilhelmus vertolken. Ze zal daarbij worden begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Floor Jansen zal het Nederlandse volkslied zingen voordat de twintig Formule 1-coureurs losgelaten worden voor de Nederlandse Grand Prix op het duinencircuit van Zandvoort. Vorig jaar ging die eer naar Davina Michelle. “Ik ben enorm vereerd dat ik ons volkslied mag voordragen tijdens dit wereldwijde evenement”, zegt Jansen.

“Formule 1 heb ik nooit op de voet gevolgd,” geeft de zangeres toe, “echter heb ik veel respect voor de gedrevenheid en focus van iedereen, en die van Max in het bijzonder. Ik hoop dat het volkslied voordragen de coureurs en fans net zoveel energie zal gaan geven als mij.”

Lees ook: Prins Bernhard over tweede GP in Nederland: ‘F1 zit exclusief bij ons op Zandvoort’

Sportief directeur Jan Lammers is al klaar voor deze editie van de Nederlandse Grand Prix en is blij dat Jansen het volkslied zal zingen. “Na het succes van vorig jaar, willen we ook dit jaar een evenement zijn voor jong en oud en nationaal en internationaal publiek”, zegt Lammers. “Floor past heel goed in dat concept.”

“Ze spreekt, met haar geweldige stem, wereldwijd een hele grote doelgroep aan van nieuwe en bestaande fans en is als geen ander in staat om het Wilhelmus vol trots aan de wereld te laten horen. Naast een indrukwekkend raceprogramma met de Formule 1, Formule 2, Formule 3 en de Porsche Supercup is muziek een belangrijk onderdeel van ons programma.”