Over iets minder dan een maand is het zover, de Dutch Grand Prix op het CM.com Circuit Zandvoort. Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit, nam ruim de tijd voor FORMULE 1 Magazine om de eerste moderne editie vorig jaar te beschouwen.

“De eerste race is natuurlijk bizar goed gegaan. En daarna zijn we een beetje neergezet als de benchmark voor andere circuits”, aldus de prins die ook onderkent de wind in de zeilen te hebben gehad met de populariteit van de sport in Nederland en Max Verstappen in het bijzonder.

Lees ook: ‘Iedereen zei: F1 moet je niet doen’, maar tóch haalde Prins Bernhard de koningsklasse terug

“Het momentum met Max is bizar. We hebben in Nederland nog nooit zo’n talent gehad. En ongeacht dat hij nu wereldkampioen is, of destijds voor het wereldkampioenschap kon gaan, een Grand Prix Formule 1 is wel het grootste evenement dat je in Nederland als sport kan krijgen. Ik denk ook dat het gewoon heel goed voor Nederland is en ik vind het gaaf dat we dit hebben mogen doen.”

Een tweede GP in Nederland, zoals de ‘groep Assen’ daags voor het evenement vorig jaar nog opperde, is geen optie. “De Formule 1 zit bij ons, die exclusiviteit is contractueel vastgelegd. Als wij ermee zouden stoppen, dan is voor iedereen alles weer beschikbaar. Maar we zijn nu vooral gefocust op de komende Grand Prix.”

Lees ook: Toen Bernhard Bernie ontmoette: ‘Dat hij wilde praten, was de opening’

Het volledige interview met Prins Bernhard van Oranje lees je in de Dutch GP Special van FORMULE 1 Magazine. Over zijn passie voor de autosport, zijn eigen carrière als coureur en natuurlijk de Dutch Grand Prix. De Dutch GP Special ligt in de winkel te koop of is hieronder te bestellen. Verzending binnen Nederland is gratis.