Achter de gebruikelijk top drie was het Force India dat de volledige vierde startrij voor zich op wist te eisen. Een prima resultaat, zo weten Nico Hülkenberg en Sergio Pérez.

Nico Hülkenberg, die met zijn tijd slechts 0.018 seconde sneller was dan zijn teamgenoot, is vooral gezien zijn moeizame route naar de kwalificatie zeer tevreden.

“Ik heb in de eerste vrije training natuurlijk mijn auto af moeten staan aan Alfonso Celis, waarna ik bovendien een deel van de derde vrije training moest missen vanwege problemen met het brandstofsysteem”, aldus de naar Renault vertrekkende Force India-coureur.

“Op voorhand leek de kwalificatie dan ook een lastig te nemen horde te worden, maar naarmate de sessies vorderden, werd de auto steeds beter en mijn vertrouwen om te kunnen pushen groeide mee.”

Hülkenberg zinspeelt na de zevende tijd in de kwalificatie op een soortgelijk resultaat op zondag: “Hopelijk kunnen we morgen meer van hetzelfde laten zien en mijn tijd bij Force India in stijl afsluiten. De top zes lijkt moeilijk te pakken, maar we zullen wel zien waar we eindigen.

Pérez
Sergio Pérez deed ondanks zijn lagere startpositie dus bepaald niet onder voor zijn teamgenoot, maar qua enthousiasme kan hij zich niet meten met Hülkenberg: “Ik ben tevreden met dit teamresultaat, maar ik weet ook dat ik sneller had gekund”, licht de Mexicaan zijn teleurstelling toe.

“Ik had in mijn laatste ronde wat last van onderstuur en mijn pogingen dat te ondervangen door wat andere lijnen te rijden, leverde helaas niet het gewenste resultaat op. Ik had zevende kunnen staan.”

Pérez moet Hülkenberg dus voor zich dulden, maar zegt uit te kijken naar hun laatste race als teamgenoten: “Ik wil tezamen onze naaste concurrenten verslaan en die o zo belangrijke vierde plaats in het kampioenschap veilig stellen.”