Het team van Force India is vrijdag op last van de rechtbank in Londen onder curatele geplaatst. De stap is het gevolg van een claim van meerdere schuldeisers.

Adjunct-teambaas Robert Fernley bevestigt daarbij tegenover de BBC dat het team onder curatele staat. Vanuit de renstal zelf is verder geen reactie gegeven op de zaak. Door het aanstellen van een curator blijft Force India vooralsnog operationeel. De beide roze bolides zullen dus ook gewoon meedoen aan de kwalificatie en race in Hongarije dit weekend.

De zaak die tegen het team is ingediend, is aanhangig gemaakt door een onderneming waar Force India-coureur Sergio Pérez en zijn manager Julian Jakobi bij betrokken zijn, bericht het doorgaans goed geïnformeerde RaceFans. Mercedes zou zich bij de zaak hebben aangesloten; de motorleverancier van Force India zou nog meer dan tien miljoen euro tegoed hebben van het team, Pérez zo’n 3.5 miljoen.

Force India’s hoofdsponsor BWT zou zich ook bij de rechtszaak hebben aangesloten. BWT is eerder genoemd als mogelijke koper van de renstal, al zou er interesse zijn van meerdere partijen. Daaronder zou ook de vader van Williams-coureur Lance Stroll, Lawrence Stroll, horen. Niet duidelijk is of de Canadese miljardair het team zou willen overnemen of er enkel in wil investeren. De vader van Force India-testrijder Nikita Mazepin is ook genoemd. Tevens zou er interesse zijn van twee Amerikaanse consortiums.

Het onder curatele stellen van Force India moet de verkoop van het team bespoedigen. De renstal uit Silverstone kampt al geruime tijd met financiële problemen. Voor aanvang van het weekend noemde Pérez de situatie al ‘kritiek’. Ondanks de claims van Mercedes en Pérez/Jakobi is de holding waaronder Force India valt de grootste schuldeiser met zo’n 178 miljoen euro openstaand, bericht Andrew Benson van de BBC. De twee grootaandeelhouders in het team, Vijay Mallya en Subrata Roy, hebben allebei serieuze juridische problemen in hun thuisland India.