De geruchten over een deal tussen Aston Martin en Force India zijn helemaal terug. Het team uit Silverstone zou in 2016 zelfs wel eens onder de naam Aston Martin Racing verder kunnen gaan.

Dat bericht het Britse Autosport, dat inhaakt op haar eigen primeur van eerder dit jaar dat Aston Martin wel eens als titelsponsor haar rentree in de Formule 1 zou kunnen maken. De Britse sportwagenfabrikant werd eerst met Red Bull in verband gebracht en daarna met Williams en Force India, alvorens de geruchten vervolgens verstomden.

Een akkoord tussen beide partijen zou dichtbij zijn. Van een overname is nog geen sprake: het gaat naar verluidt om een deal waarbij Aston Martin sponsor en naamgever wordt van de formatie uit Silverstone.

De bolides van Aston Martin zouden daarbij blauw met zwart worden, omdat er ook al een grote sponsor gevonden zou zijn in Johnnie Walker. Conform de deal gaat de renstal gewoon verder met haar huidige motorenleverancier Mercedes, dat aandelen in Aston Martin bezit. Om de relatie met de Formule 1-stal te benadrukken gaat Aston Martin daarbij wel Formule 1-technologie in haar straatauto’s gebruiken.

Force India-eigenaar Vijay Mallya heeft eerder – maar dan wat betreft een mogelijke overname door Renault – aangegeven in ieder geval open te staan voor dergelijke gesprekken zolang hij maar bij het team betrokken kan blijven. Een woordvoerder van Force India bevestigt dat er gesprekken gaande zijn. Teameigenaar Vijay Mallya bevestigt: “We zijn in gesprek, maar er is nog niets definitief. Als ik meer te zeggen heb dan zal ik dat doen. Je moet de huid van de beer niet verkopen voor die geschoten is.”