Force India wil in Maleisië bewijzen dat het op eigen kracht punten kan scoren, nadat het in Australië een drietal punten cadeau kreeg door de diskwalificatie van de beide Saubers.

Force India-coureurs Adrian Sutil en Paul di Resta kwamen in Melbourne als elfde en twaalfde over de streep, maar mochten toch nog drie WK-punten mee naar huis nemen nadat het team van Sauber door een onregelmatigheid aan de achtervleugel uit de uitslag werden geschrapt.

Force India’s teambaas Vijay Mallya verwacht echter dat zijn renstal in Maleisië ook in de punten kan eindigden zonder dat daar diskwalificaties van anderen voor nodig zijn: “We kunnen verwachten dat onze beide auto’s in de top tien eindigen”, spreekt hij tegenover ESPN.

“Onze start van het seizoen was hoopgeven en ik ben tevreden over het harde werk dat er op de fabriek is gedaan om de VJM04 verder te verbeteren, dus ik zou graag zien dat beide auto’s ook nu weer in de punten eindigen.”

Ook in het persbericht waarin het team vooruitblikt naar Maleisië laat Mallya zich van zijn positieve kant zien: “We hebben alle reden om zelfverzekerd te zijn”, laat hij in de vooruitblik optekenen. “Onze auto is goed genoeg voor punten en hoewel het weer altijd een belangrijke rol speelt, hopen we een goede en probleemloze race te hebben.”

Sutil sluit zich bij de woorden van zijn baas aan. “Je weet hier nooit wat het weer gaat brengen, dus uit strategisch oogpunt wordt het een interessante en uitdagende race”, zegt hij.

Aangezien Sutil vorig jaar als vijfde finishte in Sepang, kijkt de Duitser sowieso vol goede moed uit naar de aanstaande Grand Prix: “De race van vorig jaar was één van de besten uit mijn loopbaan, dus ik heb er erg veel zin in om hier weer aan de slag te gaan.”

Sutils rookie-teamgenoot Di Resta kent het circuit van Sepang al wel een beetje, al verwacht de Schot niet dat hij daar komend weekend veel aan gaat hebben: “Ik heb hier vorig jaar wel een vrije training mogen afwerken, maar toen heb ik niet zo heel veel ronden kunnen doen”, verklaart hij namelijk.

“Het was echter wel een leuke baan om op te rijden, ook al is het veel heter en vochtiger dan elke ander circuit dat we bezoeken”, vervolgt hij. “Het wordt hoe dan ook interessant om te zien hoe we het hier doen, en ik zie er verder erg naar uit om aan mijn tweede Formule 1-race te beginnen”, aldus Di Resta.