*

Formule 1-veiling voor het goede doel op Koningin Wilhelmina College Culemborg

Daan de Geus

Daan de Geus

5 december 2018 09:47

Formule 1-veiling voor het goede doel op Koningin Wilhelmina College Culemborg

Een gesigneerd ondershirt van Max Verstappen, een oude karthelm van Nico Hülkenberg en racehandschoenen met handtekening van Charles Leclerc: het zijn de pronkstukken in een Formule 1-veiling die 19 december op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg wordt gehouden ten bate van het goede doel.

Dat goede doel is Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren. “De veiling hoort bij de actieweek die we van 17 tot en met 21 december op school hebben”, vertelt Cornee van de Grint, die de veiling samen met drie klasgenoten organiseert. “De actieweek bestaat al zeven jaar. Normaal deden we die voor Serious Request, maar omdat dat dit jaar anders in elkaar steekt, hebben we voor dit goede doel gekozen.”

Voor welke autosportliefhebber de achternaam Van de Grint bekend in de oren klinkt: inderdaad, Cornee is de zoon van Kees van de Grint, de voormalig ‘bandenman’ van Bridgestone die voor het grote publiek vooral bekend werd door zijn nauwe samenwerking en band met Michael Schumacher en Ferrari in hun gloriejaren.

Het netwerk van vader Van de Grint heeft natuurlijk geen kwaad gedaan om coureurs items te laten doneren (“mijn vader heeft allemaal banden in de autosport”, zegt zoon Cornee met gevoel voor humor) maar uiteindelijk is het de hele familie Van de Grint voor wie dit opgaat: “Want mijn moeder doet de kartbanden voor Bridgestone en ik heb door haar te helpen ook met jongens als Max en Charles gewerkt.”

Pronkstukken
Max en Charles zijn dus Max Verstappen en Charles Leclerc, de twee grote rijzende sterren in de Formule 1. Van allebei worden objecten aangeboden in de veiling, waarbij het volgens Van de Grint zeker twee van de pronkstukken zijn. “Zo’n Red Bull-ondershirt van Max is natuurlijk heel speciaal, en is dus gesigneerd en komt met een echtheidscertificaat. De Sauber F1-handschoenen van Charles zijn ook gesigneerd, ook heel bijzonder.”

“De karthelm van Nico Hülkenberg mag denk ik ook wel genoemd worden, maar er wordt bijvoorbeeld ook een Formule 1-rem van Toyota geveild, dat vind ik ook erg mooi”, zegt Van de Grint, al gaat er nog meer onder de hamer. Dat gebeurt dan na een live-aflevering van RTL GP Slipstream, de Formule 1- en autosporttalkshow van zijn vader Kees van de Grint en coureur, presentator en pitreporter Allard Kalff.

“Voor die aflevering van Slipstream staan twee onderwerpen op de planning: het jaar van Max in de Formule 1 en de Grand Prix van Nederland. Daarnaast vertellen mijn vader en Allard leuke anekdotes, zoals over hoe ze in de Formule 1 terecht gekomen zijn. Als na de veiling nog tijd is, is er een vragenronde. Al kun je ze tussendoor natuurlijk ook vragen stellen. Het zijn allebei mannen die niet op hun mond zijn gevallen.”

De veiling
Wie de avond en veilig wil bijwonen – en meebieden – moet zich wel even aanmelden via: actieweek@kwc-culemborg.nl. De veiling en praatshow van Slipstream vinden zoals gezegd plaats op 19 december, vanaf 19:30 uur. Toegang kost € 5,- aan de deur, waarvoor je ook gelijk een lot krijgt waarmee je een prijs kan winnen. Zie hier voor meer informatie en veilingitems.

Items die eventueel niet worden verkocht, worden na afloop aangeboden via Catawiki. De opbrengst van de actieweek gaat zoals aangegeven naar Matchis.