Dit seizoen moeten we het zonder pitreporter Allard Kalff doen. RTL heeft besloten hem voortaan in te zetten als vaste studio-analist. Volgens de woordvoerster van RTL is het een weloverwogen besluit dat niks te maken heeft met kostenbesparing.Met de overgang van Formule 1 van SBS6 naar RTL vorig jaar keerde Allard Kalff terug op het oude nest. Als pitreporter vulde hij commentator Olav Mol goed aan. Met de eerste reacties van uitvallers, ooggetuigeverslag vanuit de pits of een laatste quote van de Nederlandse deelnemer vlak voor de race.

Toch heeft RTL besloten Kalff niet langer naar Grand Prix’ te sturen. Kalff: ,,Ze denken dat ik beter te gebruiken ben in de studio. Daar zijn natuurlijk een paar redenen voor."

,,Ten eerste rijdt er dit jaar geen Nederlander, bovendien is het een feit dat er steeds minder coureurs tijdens een race uitvallen. De voorbeschouwing op de race is een belangrijk deel van de uitzending en daar willen ze een expert als mij hebben zitten.”

Kalff is tevreden met de nieuwe invulling van zijn rol. ,,Natuurlijk vind ik het jammer dat ik niet langer meer naar alle Grand Prix’ ga; ik vind het leuk om op de grid te lopen. Maar als de logica zegt dat RTL meer aan mij heeft in de studio, dan is dat ook zo. Logica is namelijk altijd goed.”

Toch zal Kalff dit jaar nog een aantal races bezoeken. ,,Bij een aantal Europese Grand Prix’ zal ik op donderdag en vrijdag even een bezoekje brengen. Het is toch belangrijk om zelf te ervaren wat er speelt. Je moet natuurlijk wel de feeling met het spelletje houden.”

Het goede nieuws is dat met de nieuwe rol van Kalff presentatoren Froukje de Both en Huub Stapel van het F1-toneel verdwijnen. Kalff presenteert het programma met Marcel Maijer en zal daarnaast ook de DTM en GP2 becommentariëren.

LV