Nyck de Vries heeft een sterk weekend in België afgesloten met de vierde plaats in de sprintrace. Op zaterdag reed hij vanaf pole naar de winst in de hoofdrace.

Als winnaar van de hoofdrace vertrekt De Vries vanaf de achtste startplek. Hij laat er geen gras over groeien en neemt met een superstart al voor de eerste bocht de derde plek in, achter Nicholas Latifi en Luca Ghiotto. Kampioenschapsleider George Russell blijft steken op de zevende plaats, terwijl Lando Norris een verbeten duel uitvecht met Artem Markelov voor de vierde plek.

Na vier van de achttienden ronden verschalkt De Vries Ghiotto en gaat hij op jacht naar Latifi, die een voorsprong van 2,5 seconde heeft. Norris heeft ondertussen Markelov afgeschud en gaat ook voorbij aan Ghiotti naar de derde plaats. De Vries moet Latifi laten gaan en zich richten op Norris die dichterbij komt.

In de voorlaatste ronde komt Norris binnen DRS-bereik, maar kan nog niet langszij komen. Een ronde later lukt dat wel, en glipt ook Alexander Albon mee. De Vries slaagt er nog wel in om Markelov achter zich te houden en eindigt als vierde. Daarmee loopt hij weer wat verder in op kampioenschapsleider Russell die als zevende finisht.