Jake Dennis heeft de eerste e-Prix van het weekend in Londen gewonnen. Nyck de Vries werkte zich vanaf de negende startplaats op naar het podium, Robin Frijns bleef steken op de vijftiende plaats.

Na vijf jaar afwezigheid keerde de Formule E terug naar Londen, op een nieuwe, bijzondere locatie: het beurscomplex ExCeL aan de oostzijde van de stad. Met start/finish, pitstraat en enkele bochten binnenin het evenementencentrum was het de eerste WK-race waarvan een deel indoor werd afgelegd.

Alex Lynn behield vanaf pole de leiding bij de start. In het gedrang erachter sneuvelde kampioenschapsleider Sam Bird en ook zijn Jaguar-teamgenoot Mitch Evans liep averij op. De Vries kwam zonder schade uit het strijdgewoel en beslechtte ook de strijd met Audi-coureur Lucas Di Grassi in zijn voordeel.

Met slim gebruik van de twee verplichte attack modes sloop De Vries verder naar voren en met een doortastende inhaalactie op Sebastien Buemi verzekerde hij zich van een podiumplaats. Frijns kon vanaf de 22e startplaats weinig uithalen en liep ook nog tegen een vijfsecondenstraf aan na een robbertje vechten met Joel Eriksson.

Aan de kop moest Lynn zich eerst gewonnen geven ten opzichte van een ontketende Jake Dennis, waarna hij ook De Vries op zijn dak kreeg. Onder het toeziend oog van Mercedes-topman Toto Wolff maakte De Vries optimaal gebruik van zijn fanboost om Lynn te verschalken en zich met de tweede plaats weer in de titelstrijd te mengen.

Bird staat nog bovenaan het kampioenschap met 81 punten, Dennis klimt op naar de tweede plaats met 79 punten. Da Costa volgt op de derde plaats met 78 punten en De Vries is nu vierde met 77 punten, één meer dan Frijns.