*

Foto’s: Ferrari F138 zonder getrapte neus

Rob van Gameren

Rob van Gameren

1 februari 2013 11:55

Foto’s: Ferrari F138 zonder getrapte neus
Formule1

De nieuwe Ferrari F138 is gepresenteerd in Maranello. Volgens teambaas Stefano Domenicali is de F138 logischerwijs een evolutie van de auto van vorig jaar.

Zoals de teambazen bij Lotus en McLaren ook al zeiden: de regelgeving voor 2013 is haast identiek aan die van 2012. De nieuwe auto’s zijn qua uiterlijk dus weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ferrari is op het oog van de getrapte neus afgestapt, maar zou door een nosecover -net zoals McLaren gebruikte- de concurrentie zand in de ogen kunnen strooien.

De auto heeft onderhuids de nodige veranderingen ondergaan volgens het team. Het bodywork is aangepast vanwege de uitlaten. Ook de luchtingang boven de cockpit is opnieuw ontworpen evenals de ingangen van de sidepods. Het zou de aerodynamica ten goede komen en niets veranderen aan het koelsysteem van de auto.

Daarnaast is de achterkant van de auto een stuk smaller, maar zijn de voor- en achtervleugel dezelfde als van de F2012, omdat de oude auto tot aan de laatste race in 2012 is doorontwikkeld, zegt het team. Volgens Domenicali zal de auto zoals hij nu is uiteraard nog veel veranderingen ondergaan voorafgaande aan de Australische race.

Komende week start in Jerez de eerste van drie testmomenten. Fernando Alonso slaat de eerste testmogelijkheden in Jerez over. Felipe Massa en testcoureur Pedro de la Rosa nemen de honneurs waar voor het Italiaanse team.

Officiële foto’s van Ferrari staan hieronder.

Lees meer over

Ferrari

Gerelateerd