In de pitstraat van circuit Jerez de la Frontera heeft Mercedes de nieuwe auto voor 2013 gepresenteerd: de Mercedes F1 W04.

De opvallendste dingen aan de auto zijn de spits aflopende neus en de nieuwe sponsor Blackberry. Het merk is prominent op de raceoveralls aanwezig en redelijk groot op de auto, ter hoogte van de zitpositie van de coureur.

Hamilton: “Ik kon vannacht niet slapen omdat ik enorm zenuwachtig was. Het is een speciaal moment omdat het samen met Nico is. We waren vroeger bij het karten al vrienden en teamgenoten en kwamen elkaar ook al tegen in de Formule 3. Nu zijn we dan ook eindelijk teamgenoten in de Formule 1. De auto ziet er mooi uit en ik kijk er naar uit om zelf achter het stuur te kruipen.”

“Het is een eer voor mij om voor dit team te rijden”, zegt de Brit. “Onder anderen Fangio, Moss en Schumacher hebben voor dit team gereden en het is een eer om in hun voetsporen te kunnen treden. Er is geen team met een langere historie in de Formule 1 dan Mercedes. Het is voor mij een nieuwe bladzijde in mijn raceleven. Toen ik voor het eerst in de fabriek kwam, was ik meteen enthousiast.”

Hamilton maakt ook de vergelijking met zijn vorige team. “Wat ik heb geleerd bij McLaren-Mercedes is dat ik heb geleerd dat de mensen bij Mercedes-Benz niet weten hoe ze moeten verliezen. We hebben nog een lange tijd met elkaar te gaan, maar ik ben er zeker van dat we succes gaan halen en ik ben blij dat ik er deel van uitmaak”, aldus de oud-wereldkampioen van 2008.

Teamgenoot Rosberg is hoopvol na zijn eerste rondjes in de nieuwe Mercedes. “De balans van de auto voelde meteen goed, dus dat is veelbelovend”, zegt de Duitser. “De auto is volgens de simulatietests een goede, maar natuurlijk moet dat altijd nog blijken tijdens de eerste testdagen.”

Rosberg: “Ik heb hard getraind in de winter. Wielrennen, zwemmen, hardlopen en ook wintersporten. Daarnaast ben ik regelmatig in de fabriek geweest om de monteurs te bezoeken en simulatiewerk te doen. De sfeer in het team is erg goed en Lewis en ik zijn enorm gemotiveerd om van Mercedes het beste Formule 1-team te maken.”

De foto’s van de nieuwe Mercedes F1 W04 vind je onder het bericht.