Robin Frijns heeft zojuist zijn eerste Formule 1-kilometers gemaakt achter het stuur van een Red Bull RB6. In gesprek met Autosport vertelt de Nederlander dat het ‘een geweldige ervaring’ was.

“Het was echt awesome”, vertelt Frijns, die als beloning voor zijn goede prestaties in de Formula Renault 3.5 – waarin hij gedeeld eerste staat – een demonstratie mocht geven met de RB6.

De demonstratie vond plaats op de Moscow Raceway in Rusland, waar dit weekend een Formula Renault-race op het programma staat. Frijns had eigenlijk gisteren ter kennismaking al met de RB6 moeten rijden, maar dat ging niet door vanwege het slechte weer in de Russische hoofdstad.

Vandaag moest Frijns daarom zonder verdere voorbereiding aan zijn demonstratie beginnen, maar het ging allemaal goed, zegt hij. “Ik had een klein beetje last van onderstuur en reed natuurlijk op demonstratie-banden, maar het was een geweldige ervaring.”

“Dat ik gisteren niet kon rijden, is natuurlijk jammer, maar aan de andere kant heeft het ook voorkomen dat ik teveel met de RB6 heb gereden. Ik was namelijk wel een beetje bang dat ik te gewend zou raken aan de Formule 1-auto en me dan weer zou moeten aanpassen aan mijn Formula Renault, maar daar is nu geen sprake van, dus wat dat betreft heeft dit nadeel ook een voordeel.”

Alvorens de RB6 aan de tand te voelen, stond er voor Frijns overigens eerst nog een kwalificatie-sessie voor de Formula Renault op het programma. Ook daarin ging het Frijns voor de wind, getuige de poleposition die hij in de wacht wist te slepen.