Pat Fry, de technisch directeur van Ferrari, erkent dat het team nog veel werk voor de boeg heeft, maar heeft vertrouwen in het potentieel van de F2012.

 

Felipe Massa en Fernando Alonso waren de afgelopen twee dagen veel op de baan te vinden en voltooiden enkele racesimulaties. Op basis daarvan stelt Fry dat Ferrari er aardig voorstaat.

 

Fry: “Natuurlijk wil je altijd liever een halve seconden sneller zijn dan de rest, maar als je meerekent dat we telkens met veel brandstof aan boord reden, zitten we er redelijk bij. Er is nog veel te doen, maar we moeten gewoon hard blijven werken.”

 

Net als Red Bull en McLaren probeert Ferrari dit weekend enkele nieuwe onderdelen uit. “Daarna moeten we de beste configuratie bepalen voor de eerste race”, aldus Fry, die bevestigt dat Ferrari het uitlaatsysteem heeft aangepast.

 

“We zijn begonnen met een agressief uitlaatsysteem”, zegt Fry. “Dat moet echter eerst verder worden ontwikkeld. We rijden nu met een meer conventionele configuratie. De auto is afgestemd op het innovatieve concept, dus we hopen dat zo snel mogelijk te kunnen optimaliseren.”