Nick Fry doet volgende maand afstand van zijn functie als ceo bij het Mercedes Formule 1-team. Toto Wolff gaat hierdoor een grotere rol spelen in de dagelijkse leiding van het team.

Fry zal niet in zijn geheel verdwijnen bij het team. Zo blijft hij als commercieel directeur actief tot eind 2014. Het vertrek van Fry is de volgende stap in de metamorfose van het management van het Mercedes-team, waar Toto Wolff een steeds grotere rol krijgt. 

Wolff werd eind vorig jaar benoemd tot autosportdirecteur van Mercedes. Hij nam de functie over van Norbert Haug, maar zijn takenpakket zal nu worden uitgebreid. Paddy Lowe stapt aan het eind van het jaar over van McLaren naar Mercedes. Samen met Niki Lauda, die vorig jaar tot het bestuur van Mercedes toetrad, zou Wolff Lowe willen klaarstomen tot technisch directeur.  Het team heeft dit echter nog niet officieel bevestigd.

Toen Honda eind 2008 de stekker uit het Formule 1-team trok, namen Fry en Brawn het team over. Als Brawn GP werd het team in 2009 gelijk wereldkampioen. Daarna kocht Mercedes het team op. Sindsdien hebben ze één overwinning geboekt. Fry: “Ik voel me vereerd dat ik dit werk elf jaar heb mogen doen. Ook ben ik trots dat ik met Brawn GP de wereldtitel heb veroverd en met Mercedes de eerste overwinning heb kunnen meemaken.”