Ferrari’s technisch directeur Pat Fry verheugt zich alvast op de komst van James Allison, aangezien Fry zich daarna volledig op de doorontwikkeling van de huidige bolide kan concentreren.

De van Lotus afkomstige Allison treedt op 1 september officieel in dienst van Ferrari en neemt dan de rol van technical director (chassis) op zich, terwijl Fry vanaf dat moment de functie van Director of Engineering zal krijgen.

Voor Fry betekent dit dat hij een deel van zijn taken aan Allison kan overdragen, hetgeen volgens Fry zelf geen slechte zaak is: “Twee weten meer dan één, en ik denk dat het alleen maar goed is dat James en ik het werk straks kunnen verdelen”, zegt Fry tegen Speed.com.

“Ik heb op het moment namelijk enorm veel werk te doen, uiteenlopend van het reorganiseren en managen van het technische team tot het doorontwikkelen van onze huidige auto, dus het zal goed voor me zijn om straks meer tijd te hebben om me op de auto te concentreren zodat ik die sneller kan maken”, denkt Fry, die dus meent dat Allison ‘een geweldige aanwist’ is voor Ferrari.

Terugkomend op de doorontwikkeling van de auto van dit jaar, de F138, verklaart Fry dat Ferrari na Singapore gaat evalueren hoe lang het nog aan de bolide blijft werken. “Op het moment werken we er nog voluit aan. We hebben updates klaarliggen voor Monza en Singapore. Tot en met die race blijven we dus pushen om de auto beter te maken, maar daarna moeten we de balans maar eens opmaken.”

Foto: Fry (midden) met de inmiddels van Lotus overgekomen Allison (rechts) en de nog altijd voor Lotus werkzame Alan Permane.