Echt lekker loopt het in 2005 nog niet bij Ralf Schumacher, vooral in de kwalificatie is teamgenoot Jarno Trulli hem vrijwel altijd te snel af. Toyota’s technisch directeur Mike Gascoyne neemt het nu echter op voor de Duitser.
Volgens Gascoyne vallen Ralfs prestaties in de kwalificatie tegen, maar is hij in de race een stuk sneller. Zeker als hij een vrije baan voor zich heeft. ,,Ralf heeft moeite met kwalificeren, vooral ten opzichte van Jarno. Naar mijn mening kunnen er wel meer coureurs meepraten over de kwalificatietalenten van Trulli", vertelt Gascoyne op Crash.net.

,,Aan de andere kant, Ralf hoeft qua punten niet zoveel toe te geven op Jarno. Zijn racetempo is erg goed, alleen wordt hij op zondag gehinderd door zijn prestaties in de kwalificatie. Volgens mij overkomt dat hem net iets te vaak, want ook in Frankrijk reed hij zeker niet slecht."

Volgens de technisch directeur heeft de jongste Schumacher één goed resultaat nodig en gaat het daarna vanzelf lopen. ,,Hij werkt in dienst van het doen en als hij het kwalificeren onder de knie krijgt, komt het allemaal goed. Als hij een keer een podiumplek scoort gaat het vanzelf lopen."

KVN