Mercedes-teambaas Ross Brawn zegt dat zijn rol in het team niet zal veranderen door de komst van Niki Lauda. De Oostenrijker is eind september binnengehaald door Daimler AG om het Formule 1-team van Mercedes te versterken.

“Niki wordt lid van het bestuur maar zal zich niet bezighouden met de dagelijkse zaken“, zegt Brawn. “Wij komen meerdere keren per jaar bijeen om de lopende zaken door te nemen. Ik denk dat Niki met zijn ervaring veel gaat toevoegen. Hij gaat helpen met de commerciële overeenkomsten met Bernie Ecclestone en hij heeft zeker een aandeel gehad in het binnenhalen van Lewis Hamilton.” 

Waar Hamilton bij McLaren in een gespreid bedje terecht kwam zal dit bij Mercedes niet het geval zijn. “Op dit moment behalen wij zeker niet de resultaten die wij willen dus we moeten stappen zetten”, zegt Brawn. “Voor Lewis is daarbij een grote rol weggelegd. We weten dat hij een snelle coureur is. De uitdaging die hij nu aangaat, het helpen ontwikkelen van het team, gaat hem sterker maken dan dat hij nu is.”