*

Geen Ferrari voor Max Verstappen

Linda van der Heide

Linda van der Heide

10 juli 2015 12:29

Geen Ferrari voor Max Verstappen
Red Bull GEPA Pictures

Nog geen jaar geleden vochten de Formule1-teams erom wie Max Verstappen mocht opnemen in zijn talentenprogramma. Na slechts een half seizoen Formule 1 zou er opnieuw een strijd om zijn hand(tekening) zijn losgebarsten.

Ferrari is op zoek naar een mogelijke vervanger voor Kimi Räikkönen en niet alleen Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas en Nico Hülkenberg zouden op de shortlist staan van de Italiaanse renstal, maar volgens De Telegraaf is er ook interesse voor onze landgenoot.

Contract

Verstappens fanschare reageerde dolenthousiast op het nieuws. Jos Verstappen zegt echter van niets te weten. “Wij zijn niet door Ferrari benaderd. En als ze wel interesse hebben, is dat een mooi compliment voor Max maar meer ook niet. Wij hebben immers een contract met Red Bull.”

Bottas 

Helmut Marko, de talentscout van Red Bull, verklaarde al eerder dat Max niet te koop is. Een bron binnen Ferrari laat aan Formule 1 weten dat Verstappen niet overwogen wordt als optie. Hülkenberg zou afvallen omdat hij net als Sebastian Vettel de Duitse nationaliteit heeft, Daniel Ricciardo zou te gevoelig liggen bij Vettel en dus is alle hoop gevestigd op Bottas, tenzij Räikkönen zich de komende races verbetert.

Lees meer over

Ferrari Max Verstappen