Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg moesten de snelste tijd van de dag vandaag aan Ferrari-coureur Sebastian Vettel laten, maar van grote zorgen is geen sprake bij het duo.

Veel scheelde het sowieso niet tijdens de tweede vrije training op de Oostenrijkse Red Bull Ring, waar Rosberg slechts 0.011 seconde trager was dan Vettel, nadat hijzelf en Hamilton ‘gewoon’ eerste en tweede waren in de ochtendsessie.

“Wij zijn vandaag bezig geweest de auto op het circuit af te stemmen, want in vergelijking tot in 2014 is hier met de auto van dit jaar een andere set-up nodig. Het afstellen van de auto is ons echter heel goed afgegaan”, zo toont Rosberg zich in gesprek met Motorsport-Total tevreden.

Teamgenoot Hamilton laat door diezelfde Duitse publicatie soortgelijke woorden optekenen: “Ik ben gelukkig met hoe de auto inmiddels aanvoelt, we hoeven er niet meer veel aan te veranderen”, meent de kampioenschapsleider.

Dat Vettel ondertussen de snelste tijd van de dag noteerde namens Ferrari, is ‘geen verrassing’ voor de in VT2 als vijfde geklasseerde Hamilton. Ondanks al het vertrouwen in de auto en afstelling, geeft Rosberg echter aan dat Mercedes dit weekend wel moet oppassen: “Want het zit hier dicht bij elkaar.”

“Vooral Ferrari schijnt snel te zijn, wat voor ons betekent dat we vanavond ons huiswerk goed moeten doen”, weet de Duitser, die vorig jaar wist te winnen in Oostenrijk en zich heeft voorgenomen ook dit keer weer vol in de aanval te gaan op het snelle circuit in Spielberg.