Negende en elfde aan het eind van de dag, in de meer representatieve tweede training: dat is niet wat Ferrari had verwacht van het begin van het weekend in Singapore, waarvoor het vooraf als de grote favoriet werd gezien.

Toch is het niet zo slecht als het eruitziet, zeker niet getuige het feit dat Sebastian Vettel prima tweede was in de eerste training. In de tweede sessie kwam de Duitser echter niet tot een competitieve tijd, nadat hij de barrière een flinke kus had gegeven toen hij net op ultra softs op pad was.

“Niet ideaal”, zegt Vettel met gevoel voor understatement over dat incident. “De dag in z’n geheel was echter ook niet ideaal”, erkent hij. “We staan nog niet waar we willen staan. We hebben nog werk aan de auto te doen, want we missen nog grip en de balans is er nog niet. Op een stratencircuit als dit kost het je simpelweg tijd als het goede gevoel er niet is, maar dat is ook waarom ik er vertrouwen in heb dat we zaterdag een grote stap kunnen zetten. Ik weet zeker dat het dan dichter bij elkaar zit”, blikt hij vooruit op de strijd vooraan het veld.

Ferrari werd vooraf favoriet geacht, maar heeft het nog niet kunnen waarmaken op het stratencircuit in Singapore.

Voor teamgenoot Kimi Räikkönen was het een dag waarop er maar weinig goed ging. Voordat hij VT2 als negende afsloot, keek hij in VT1 op de zevende plek ook al tegen een achterstand van meer dan een seconde aan. “Een lastige dag”, verzucht hij. “Er was veel dat niet klopte bij ons. We hebben nog veel werk voor de boeg.”

“We zijn niet bepaald van start gegaan op de manier die we hadden verwacht”, moet ook hij toegeven. Dat gezegde hebbende denkt Räikkönen, net als Vettel, dat het van het weekend beter zal gaan. Een slechte vrijdag zit er immers wel vaker tussen volgens The Iceman. “Ik twijfel er niet aan dat we ons kunnen verbeteren. Het is immers pas vrijdag en we hebben wel eerder vrijdagen gehad waarop het niet lekker liep.”