De Mercedes W03 heeft gisteren zijn eerste meters op het circuit gemaakt. Michael Schumacher en Nico Rosberg reden in totaal honderd probleemloze kilometers met de auto.

 

Testen buiten de vooraf bepaalde testdagen mag natuurlijk niet meer in de Formule 1, maar teams mogen wel – mits de FIA daar toestemming voor geeft – zo nu een dan een dagje op het circuit inlassen om vanwege promotionele doeleinden te filmen.

 

Zo’n ‘filmdag’, waarop niet meer dan honderd kilometer gereden mag worden, kan echter ook gelijk prima gebruikt worden om de auto een zogenaamde shake-down te geven, dus Mercedes heeft inmiddels een summiere eerste indruk van de W03 gekregen: “Er waren geen grote problemen”, vertelt Mercedes-sportchef Norbert Haug aan Autosport.

 

“Het is moeilijk om de prestaties van de bolide in te schatten aan de hand van zo weinig kilometers, maar de auto deed in ieder geval alles wat hij hoort te doen”, vervolgt Haug, die benadrukt dat Rosberg en Schumacher het aantal kilomters eerlijk hebben verdeeld.

 

Details over de W03 wil Haug verder niet kwijt, maar hij bevestigt wel dat ook Mercedes voor een ‘bultneus’ gekozen heeft. “Ik weet dat dit een veelbesproken onderwerp is, en voor ons is dit de beste oplossing”, vertelt hij.

 

Tot slot geeft Haug aan dat hij nog altijd achter de keuze staat om de eerste wintertest met de oude auto te rijden en pas in Barcelona met de nieuwe bolide aan de slag te gaan: “Er is hard gewerkt op de fabriek en we hebben alles op allerlei manieren gesimuleerd, dus we verwachten in Barcelona gelijk serieus en zonder problemen te kunnen testen.”

 

Update: Een video van de shakedown is hier te zien.