In wat mogelijk zijn laatste Formule 1-race is geweest, kwam Rubens Barrichello voor eigen publiek als veertiende over de streep. Meer dan dat zat er ook niet in, stelt de Williams-coureur.

Barrichello had verwacht dat het vandaag zou gaan regenen en had zijn auto daar dus ook op afgesteld. Hij kwam echter bedrogen uit: “Anticiperend op een natte race, had ik voor een lange eerste versnelling gekozen. Aangezien het droog was bij de start, verloor ik echter gelijk veel plaatsen”, zo verklaart hij hoe hij van de twaalfde naar de negentiende plek terugzakte.

Hoewel hij zich na de eerste ronde wel enigszins wist terug te knokken, leverde het Barrichello in zijn 322e Grand Prix alsnog geen punten op. Volgens de Braziliaan zat een toptienresultaat vandaag echter hoe dan ook niet in de kaarten: “Onze auto is daar gewoon niet snel genoeg voor”, haalt hij aan, waarna hij laat weten dat hij het toch naar zijn zin heeft gehad: “Het was namelijk wel een leuke race.”

Ondanks het teleurstellende seizoen, dat Barrichello slechts vier en Williams slechts vijf punten heeft opgeleverd, bedankt hij zijn renstal: “Het was een zwaar jaar, maar we hebben er samen toch flink aan getrokken en ik ben het team dankbaar voor al het harde werk dat ze verzet hebben.”

Over Barrichello’s toekomst is de laatste weken veel gezegd en geschreven, maar de 39-jarige geeft tot slot aan dat hij verwacht er nog een jaar aan vast te kunnen plakken. “Ik geloof echt dat ik er volgend jaar gewoon weer bij ben.”

Of Barrichello’s teamgenoot Pastor Maldonado er volgend jaar weer bij is, is ook nog niet helemaal zeker, maar bij het vallen van de vlag was hij er vandaag in ieder geval niet bij. Na 27 ronden zat zijn race er namelijk op. “De auto had teveel overstuur en ik verloor de controle”, luidt zijn eerlijke uitleg.