Fernando Alonso komt zonder straf weg voor het buiten het circuit om inhalen van Jean-Éric Vergne en behoudt zijn vijfde plaats aldus. Ook Vergne blijft onbestraft.

De wedstrijdleiding, die het incident uit ronde 46 na de race heeft onderzocht, heeft bekend gemaakt dat Ferrari-coureur Alonso geen tijdstraf opgelegd krijgt omdat hij ‘geen andere optie had’ dan Toro Rosso-rijder buiten het circuit om te passeren.

“Hoewel Alonso in de bochten drie en vier buiten de baan om een inhaalactie uitvoerde, zijn de stewards van mening dat hij geen andere optie had aangezien Vergne hem afkneep”, zo melden de stewards of the meeting.

Ook Vergne wordt echter niet bestraft: “Hij reed op oude banden en hield de racelijn al aan op het moment dat Alonso uit de pits kwam”, zo wordt de Fransman vrijgepleit.

“Dat beide coureurs zonder straf wegkomen, komt omdat geen van de coureurs voordeel had van het incident en uit hun beider verklaringen duidelijk valt op te maken dat er voor allebei geen mogelijkheid was het incident te vermijden.”