Jenson Button hoeft niet bang te zijn dat hij zijn zege moet inleveren: de Brit krijgt geen straf opgelegd voor de rol die hij speelde in incidenten met Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

Button pakte de winst in Montréal, maar zijn triomf bleef nog enige tijd onder voorbehoud omdat hij nog under investigation stond door de wedstrijdleiding.

Button – die dus niet langer hoeft te vrezen dat zijn overwinning hem nog wordt afgenomen – speelde in de eerste plaats een rol bij een aanrijding met zijn McLaren-teamgenoot Hamilton in ronde nummer zeven.

Hamilton deed op het rechte stuk bij start/finish een poging Button te passeren, maar de beide Britten lieten elkaar niet genoeg ruimte, waardoor Hamilton zowel Button als de pitmuur raakte en vervolgens moest opgeven.

De wedstrijdleiding heeft Button echter vrijgesproken van enige schuld in dit incident, aangezien ze concluderen dat het aannemelijk is dat Button zijn teammakker niet in zijn spiegels kon zien en hij bovendien een gewone racelijn aanhield.

Ook voor de aanrijding met Ferrari-coureur Alonso in ronde 44 krijgt Button geen straf. De FIA laat in dit geval weten dat er, gezien de omstandigheden op de baan en de verklaringen van beide coureurs, sprake is van een race-ongeval en verdere actie niet vereist is.