Het team van Mercedes heeft twee standaard vrije trainingen achter de rug, waarin het zich vooral op de afstelling van de bolides heeft gericht en niet voor verrassingen is komen te staan.

Michael Schumacher sloot de eerste training als negende af en eindigde als zesde in training nummer twee. “Het waren twee typische sessies”, vertelt hij na afloop. “We hebben aan de set-up gewerkt en wel ongeveer bereikt wat we in gedachten hadden, al beseffen we ons goed dat onze auto en dit circuit niet perfect bij elkaar passen.”

“Er is daarom nog wel wat werk te doen voor ons, maar gebaseerd op wat ik tot op heden heb gezien, verwacht ik dat we ons dit weekend gewoon op de posities kwalificeren waar we normaal ook staan”, voorspelt Schumacher. “Dat gezegd hebbende, gaan we er natuurlijk wel gewoon alles aan doen om toch te proberen iets hoger op de grid te staan.”

Nico Rosberg moest Schumacher in beide trainingen voor zich dulden. De jongere van de twee Duitsers bleef in de ochtendsessie op de zestiende plek steken, maar dichtte het gat in de middag en zette vervolgens een zevende tijd neer.

“Het waren twee uitdagende sessies voor me, maar zo aan het eind van de dag ben ik toch gelukkig met wat we allemaal hebben geleerd en ik denk dan ook dat we op de goede weg zijn”, blikt hij zeer summier terug.

Mercedes-sportchef Norbert Haug stelt tenslotte dat de vrijdag toch ook bemoedigend was voor zijn team: “Onze rondetijden zijn zeer constant en we hebben vandaag dus een goede basis gelegd voor de rest van het weekend.