*

Nieuws

Geen zorgen bij Mercedes om motor Hamilton

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

Geen zorgen bij Mercedes om motor Hamilton

Volgens Mercedes is er niks mis met de hybride V6-turbokrachtbron achterin Lewis Hamiltons W08-bolide, ondanks dat de Brit in de slotfase van de race op Suzuka klaagde over ‘vibraties’.

“We hebben alle data bekeken, maar niks vreemds aan de motor gezien”, verklaart Mercedes-teambaas Toto Wolff. “Ik neem aan dat het gewoon een geval is van spoken zien: je rijdt op kop terwijl je belangrijkste titelrivaal is uitgevallen met motorpech, dan begin je dingen te horen.”

“Het is aan de pitmuur en in de garage overigens niet anders, hoor”, vervolgt Wolff. “Als je aan kop gaat, wil je gewoon dat de race zo snel mogelijk afgelopen is.”

Hamilton zelf, die de race uiteindelijk met 1.2 seconde voorsprong op Max Verstappen won, denkt achteraf dat er niks mis is met de motor. “Om eerlijk te zijn, denk ik dat het wel goed zit. Ik voelde gewoon wat dingen en dat vertel je dan aan het team omdat je het anders misschien vergeet.”

“Je bent sowieso de hele tijd met allerlei motorinstellingen bezig, terwijl de turbo’s überhaupt een gek geluid maken”, vertelt Hamilton. “Ik denk dat het verder niets is.” Wat mogelijk meespeelt, erkent Hamilton, is dat hij aan het short shiften was: “Daar is de motor nooit zo dol op.”

Hamilton is met zijn vierde verbrandingsmotor, turbo, MGU-H en MGU-K bezig. Als hij tijdens de rest van dit jaar nog een nieuw exemplaar nodig heeft van een van deze motoronderdelen, krijgt hij een gridstraf.

Lees meer over

Hamilton Mercedes Wolff