Na enkele Grand Prix’ waarin vooral tegenslag de boventoon voerde, heeft Felipe Massa zondag een einde aan deze slechte serie gemaakt. De Braziliaan eindigde als vierde in de Canadese Grand Prix en dat leverde hem de complimenten van Peter Sauber op. In tegenstelling tot vele andere coureurs kende de Sauber-coureur een probleemloze race, alleen had hij er even moeite mee om zijn banden op te warmen na de Safetycar-periode. ,,Het duurde even voordat mijn banden weer op de juiste temperatuur waren en daar kwam nog eens bovenop dat Mark Webber zo dicht achter me zat. Ik moest echt alles uit de kast halen om hem achter me te houden."

In de laatste bocht leek het er nog even op dat de Williams-coureur er toch in slaagde om uit de slipstream van zijn voorganger te komen. Resulteren in een inhaalpoging deed het echter niet. ,,Ik zag dat hij iets van plan was en besloot daarom de binnenkant van de bocht goed af te schermen. Dit is echt een dag waar het team met genoegen op mag terugkijken."

De vierde plek van Massa betekende tevens het beste resultaat van Sauber dit seizoen. Jacques Villeneuve werd in San Marino ook al vierde geklasseerd, maar eer dat het geval was moesten er wel twee andere wagens gediskwalificeerd worden. ,,Ik ben erg blij met dit resultaat, bovendien heeft Felipe het verdiend na twee pechvolle races. Hij heeft een geweldige race gereden, vooral aan het einde was hij erg sterk."

Jacques Villeneuve eindigde teleurstellend als negende, nadat hij al vroeg in de race de pit in dook om zijn neus te vervangen. ,,Ik had bij de start geen grip en werd aan alle kanten voorbijgereden”, blikt de Canadees terug op zijn thuisrace. ,,In de tweede bocht raakte Sato me, waadoor mijn voorvleugel vervangen moest worden. In feite was het toen bekeken, want ik lag veel te ver achter om nog iets te kunnen doen. Helemaal aan het eind kon ik nog in de buurt komen van Christian Klien, maar ik kwam er niet voorbij omdat hij sneller uit de bochten kwam dan ik.”