Nico Rosberg is tevreden over zijn vorm op de eerste trainingsdag in Hockenheim, maar baalt ervan dat hij door een versnellingsbakwissel vijf startplaatsen moet inleveren.

Rosberg kwam vandaag tot de zevende tijd. Belangrijker vindt hij dat de Mercedes W03 onder alle omstandigheden goed in balans was. “We hadden vandaag echt van alles wat”, aldus de Duitser.

“Het begon droog, was ’s middags erg nat en tussendoor hebben we ook nog op de intermediates gereden. Ik heb er veel van opgestoken en ben goed voorbereid op morgen en zondag. Het gaat de goede kant op en ik ben erg blij met de auto. Of het nu droog of nat is, ziet het er goed uit.”

De lokale weermannen voorspellen een natte kwalificatie en een droge race. Wat Rosberg in ieder geval zeker weet is dat hij vijf posities teruggezet wordt op de startgrid.

“Ik had een probleem in Silverstone en daarom moest de versnellingsbak worden vervangen”, verklaart hij. “Dat betekent dat ik vijf startplaatsen moet inleveren. En dat maakt het er niet gemakkelijker op. Geen prettig gegeven, zeker aangezien het mijn thuisrace is.”