Het team van Williams heeft zojuist bevestigd dat Mercedes-junior George Russell in 2019 één van de coureurs van het roemruchte Engelse team is. 

De 20-jarige Russell komt op dit moment uit in de Formule 2 voor ART. Met enkel nog het laatste weekend voor de boeg staat Russell met een ruime marge aan leiding in het kampioenschap. Daarvoor reed hij onder andere in de Formule 4, Formule 3 en GP3, waarin hij goede resultaten behaalde. Deze resultaten bleven niet onopgemerkt en leverden de Brit een plek op in het Mercedes-juniorprogramma. In die rol mocht Russel opdraven bij Force India als reservecoureur en voor enkele vrije trainingen.

Russell is in 2019 de tweede Britse F1-debutant.

Russell reageert uiteraard verheugd op de aankondiging. “Het is een grote eer om voor een team met zoveel prestige en erfgoed als Williams te mogen rijden. Formule 1 is altijd een droom van mij geweest en het voelt raar om straks tegen de coureurs te racen waar ik altijd tegenop keek.”

“Ik wil graag Claire (Williams, red.), iedereen bij Williams en Toto (Wolff, red.) bedanken voor het vertrouwen. Ik heb ontzettend veel zin om met iedereen in Grove te werken en ik kan niet wachten tot Melbourne”, aldus het kersverse Williams-teamlid.

Teambaas Claire Williams is in haar nopjes met de nieuweling. “We hebben altijd geprobeerd om jong talent te promoten bij Williams, en George past perfect in die lijn. Hij wordt hoog aangeschreven en wij volgden hem al een tijdje. Wij denken dat hij goed bij het team past: zijn toewijding en passie zijn precies wat wij nodig hebben, met het oog op de toekomst. Wij zijn ontzettend enthousiast om George te verwelkomen.”

Wie het tweede stoeltje bij Williams krijgt, dat per 2019 titelsponsor Martini verliest, is nog niet bekendgemaakt. Sergej Sirotkin en Esteban Ocon zijn de voornaamste kanshebbers.