Nieuw in de Formule 1 Shop: een wonderschoon 1:18-model van Max Verstappens Red Bull RB13 uit China, waar de Nederlander een geweldige inhaalrace reed.

Ja, Verstappen heeft later in 2017 nog twee races gewonnen, maar zijn optreden in China is gedurende een stroeve seizoensstart een geweldige reminder van zijn kunnen. De Red Bull-coureur rijdt in een regenachtig Sjanghai een geweldige, typische Verstappen-race.

Na problemen in de kwalificatie, is Verstappen veroordeeld tot starten als zestiende. In de race brengt hij daar snel verandering in: met een geweldige eerste ronde maakt hij negen (!) plekken goed. Onder zeer verraderlijke omstandigheden, op intermediates, knokt hij zich langs onder meer Fernando Alonso, Sergio Pérez en Carlos Sainz. Op P7, laat Verstappen het daar niet bij zitten. Een vroege stop voor slicks verder, gaat het feest door en moeten coureurs als Kimi Räikkönen en zijn eigen teamgenoot Daniel Ricciardo er aan geloven.

Verstappen klimt op naar P2. Verder gaat het helaas niet. Het wordt droger en droger en de RB13 is in die fase van het seizoen niet bijster competitief. Op een natte baan kan Verstappen er met zijn talent voor compenseren, daarna wordt het lastiger. Ferrari’s Sebastian Vettel knokt zich terug langs de Red Bull-rijder, maar Verstappen finisht nog wel als derde, dertien plekken winst. “Hier had ik toen ik vanochtend wakker werd echt niet aan gedacht”, zegt hij op het podium na een droom van een race.

Van Verstappens RB13 zoals die in China rondreed, ligt nu een schitterend 1:18-model in de Formule 1 Shop. Met intermediates – altijd zeldzaam voor een schaalmodel. Spark Models heeft de 1:18 gemaakt in hoge kwaliteit, van resin-kunsthars. Het model, á € 154,95, is daarmee meer gedetailleerd dan diecast-replica’s. Verstappens 1:18 RB13 uit China is nu leverbaar en hier te bestellen.

Klik hier voor een compleet overzicht van de Verstappen-modellen in de Formule 1 Shop.