Na zijn touché met Kimi Räikkönen in de eerste bocht was Max Verstappen er de rest van de Grand Prix van België op gebrand de Ferrari’s geen centimeter ruimte te geven.

Dat zei de Nederlander na afloop van de race op Spa tegen de camera van Ziggo Sport. “Zij verzieken mijn race in bocht één, dan ga ik ze echt niet zomaar voorbij laten. Dan rij ik ze nog liever van de baan af”, aldus een zichtbaar getergde Verstappen.

Verstappen vocht met beide Ferrari’s, maar zijn verbetenheid was vooral te merken in het gevecht dat hij haverwege de race leverde met Räikkönen. De Fin was wederom weinig gecharmeerd van de verdedigende acties van de Nederlander en deed zijn beklag over de boordradio. “Ik hoop dat ze elke race blijven schelden op de radio, dat is toch goede televisie?”, luidt Verstappens commentaar.

Vloer kapot
Vlak na de start reed Räikkönen in de La Source-hairpin tegen Verstappen aan, nadat hij naar de binnenkant van de bocht was geduwd door zijn scherp insturende Ferrari-collega Sebastian Vettel. Bij de botsing liep Verstappen schade op, die hij in de pits moest laten herstellen. Hij liep zoveel achterstand op dat punten er niet meer in zaten.

“Ik zat aan de binnenkant, en ik blokkeerde niet, dus ik miste de bocht niet. En opeens sturen ze allebei in”, zegt Verstappen over het incident. Niet alleen zijn voorvleugel sneuvelde bij de botsing. “De hele vloer was kapot, dus alle langzame bochten gingen niet meer. Dan heb je ook meer slijtage, wat je op dit circuit zeker niet wilt.”

Dat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo wel op het podium eindigde, kan Verstappens humeur maar weinig verbeteren. “Het is goed voor het team, want we hebben weer goede punten gescoord. Helaas waren het er niet meer.”