Jenson Button leek, ook voor Felipe Massa zijn pensioen aankondigde, een belangrijke kandidaat voor Williams, maar dat team zou niet blij zijn met Buttons ‘getreuzel’.

Dat bericht de Britse krant The Daily Mail, die zelfs stelt dat ‘Buttons getreuzel hem het Williams-stoeltje heeft gekost’. Volgens een bron had het wel van een deal kunnen komen ‘als Button aan de poort had staan rammelen’ om het stoeltje te krijgen, maar is dat bepaald niet het geval geweest.

Button zelf zit bij zijn huidige team McLaren echter in de wachtkamer, omdat daar eerst medio september in de bestuurskamer bepaald moet worden of het met hem verder of wil of voor de Belgische testrijder Stoffel Vandoorne wil gaan. Een beslissing kan eind deze maand worden verwacht.

Formula One World Championship 2016, Round 14, Italian Grand Prix, Monza, Italy, Friday 2 September 2016 - Jenson Button (GBR) McLaren MP4-31.

Button is bezig aan zijn zevende seizoen voor McLaren.

Als McLaren voor Vandoorne gaat, zou het er in de Formule 1 wel eens op kunnen zitten voor Button, maar het eveneens Britse The Guardian bericht juist dat Button nog altijd een kanshebber voor een plekje bij Williams is.

Wel ondervindt hij in de strijd om een zitje daar concurrentie van Force India’s Sergio Pérez. Saubers Felipe Nasr en Williams’ eigen testrijder Lance Stroll worden in andere publicaties ook als kandidaten genoemd. Williams heeft eerder al aangegeven Button een interessante optie te vinden, maar ‘niet op hem te wachten’.