Het team van Williams heeft voor 2017 zeker interesse in Jenson Button, maar gaat niet op de Engelsman zitten wachten. “We maken onze eigen keuzes.”

Dat maakt adjunct-teambaas Claire Williams duidelijk in gesprek met Press Associaton Sport. “Het zou een geweldig verhaal zijn Jenson Button terug te halen naar dit team”, verwijst ze naar hoe de nu 36-jarige Engelsman in 2000 als twintigjarige zijn Formule 1-debuut maakte voor Williams.

Button reed slechts één jaar voor het team. In de jaren erna kwam hij uit voor Renault, BAR, Honda, Brawn GP en McLaren. Dat laatste team weegt nu af of het voor 2017 voor Button, de wereldkampioen van 2009, of testcoureur Stoffel Vandoorne wil gaan.

McLaren beslist daar sowieso niet voor september over, maar Williams laat haar beslissingen daar niet van afhangen, benadrukt ze: “Jenson is heel goed en is, zowel binnen als buiten de auto, het type coureur dat we nodig hebben.”

“Maar we gaan niet zitten wachten op wat Jenson of McLaren-baas Ron Dennis besluit te doen. Dat is niet de juiste insteek voor ons als team. Het gaat niet om wat anderen doen. Wij moeten voor onszelf de juiste keuzes maken, net zoals Jenson de voor hem beste beslissing moet nemen.”

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Friday 29 July 2016 - Valtteri Bottas (FIN), Williams F1 Team

Bottas heeft nog geen nieuwe Williams-deal op zak.

Pérez, Bottas en Massa
Een andere coureur waar Williams interesse in heeft, is Force India’s Sergio Pérez. “Hij is zeker iemand waar we naar kijken”, vertelt Claire Williams. “Hij doet het goed, is slim en commercieel interessant. Als hij beschikbaar is, moet je hem dus zeker overwegen.”

Van de huidige Williams-coureurs, lijkt Felipe Massa’s tijd bij het team erop te zitten. Valtteri Bottas zou er beter voor staan, al heeft ook hij nog geen zekerheid. Beide Williams-coureurs spreken ook met andere teams, waaronder, naar verluidt, in ieder geval Renault.