De teams van Renault en Williams hebben interesse in de diensten van Force India’s Sergio Pérez. De Mexicaan ligt volgens Force India vast, maar hijzelf weerspreekt dat.

Volgens het Britse Autosport maakt Renault serieus werk van het strikken van Sergio Pérez, die dit jaar al twee podiumplekken heeft gescoord voor zijn huidige team Force India.

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Friday 29 July 2016 - Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM09.

Pérez zit sinds 2014 bij Force India. Daarvoor kwam hij uit voor Sauber en McLaren.

Force India wil echter graag verder met Pérez. Volgens teambaas en -eigenaar Vijay Mallya heeft het de 26-jarige coureur ook onder contract voor 2017, maar Pérez heeft juist aangegeven dat zijn aanblijven desondanks niet zeker is.

Volgens Pérez ‘is er nog niks beslist’. “Het gaat om een beslissing die ik samen met de groep die mij ondersteunt moet maken”, zegt hij, doelend op zijn Mexicaanse geldschieters.

Pérez en zijn sponsoren zouden Renault, ondanks dat het zich als fabrieksteam nog in een opbouwende fase bevindt, als stap omhoog zien. Renault zou Pérez juist willen vanwege zijn prestaties én budget, bericht Autosport.

Als teamgenoot van Pérez zou Renault haar eigen testrijder Esteban Ocon – die eigenlijk een protegé van Mercedes is en door dat team is uitgeleend – willen promoveren, zo meldt diezelfde publicatie.

Behalve Renault zou ook Williams haar oog op Pérez hebben laten vallen. Met dat team zouden Pérez en de zijnen ‘oriënterende gesprekken’ hebben gehouden. Renault staat echter ‘op poleposition’, aldus Autosport.