Nu Kimi Räikkönen bij Ferrari blijft, is het zeker dat Roman Grosjean verder gaat met Haas. Force India zegt Sergio Pérez te behouden, al houdt die zijn opties open.

Gevraagd wat de contractverlenging van Räikkönen voor hem betekent, antwoordt Grosjean – die als mogelijke vervanger werd genoemd –  dat er volgend jaar dus niets voor hem verandert. “Ik kan dezelfde kleren dragen”, grapt de in Haas-tenue uitgedoste Fransman, die zich daar goed in voelt: “Want ik voel me erg lekker bij Haas.”

Formula One World Championship 2016, Round 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Friday 8 July 2016 - Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1.

Pérez heeft nog geen beslissing gemaakt over zijn toekomst, al staat hij volgens Force India onder contract.

“Natuurlijk wil je als coureur voor een groot team rijden waarmee je kampioen kan worden en Ferrari is natuurlijk interessant. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt, maar Haas is een geweldig team, we doen het top en het is fantastisch deel uit te maken van dit project. We hebben nog veel te doen en ik wil Haas naar het podium brengen.”

Pérez
Force India’s Sergio Pérez heeft dit seizoen al twee keer op het podium gestaan en dat maakte hem, in ieder geval in de media, een kandidaat om Räikkönen te vervangen. Force India-eigenaar Vijay Mallya erkent dat er wel ‘wat spelletjes zijn gespeeld’, maar stelt dat hij ‘een paar weken geleden’ een nieuw contract tekende met de Mexicaan.

“Ik kan bevestigen dat Pérez heeft bijgetekend”, zegt Mallya zelfs, ook al houdt Pérez zijn opties desondanks open: “Ik zeg niet dat wat Vijay zegt niet klopt, maar ik wil van de zomer nog even de tijd nemen na te denken over mijn toekomst en welke beslissingen ik wil nemen.”