*

McLaren beslist in september over rijdersbezetting

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

2 jaar geleden

McLaren beslist in september over rijdersbezetting
Racepictures

McLaren beslist pas in september of Jenson Button volgend jaar voor het team rijdt, of toch Stoffel Vandoorne. Teambaas Eric Boullier zegt zich geen zorgen te maken over het besluit.

Vandoorne werd vorig jaar op zeer dominante wijze kampioen in de GP2. Begin dit jaar maakte hij in Bahrein als vervanger van Fernando Alonso zijn Formule 1-debuut. De Belg kwalificeerde zich boven Button, en bezorgde McLaren direct de eerste punten van het seizoen. Het heeft er alles bij elkaar voor gezorgd dat de positie van Button flink onder druk is komen te staan.

“We gaan pas in september praten”, zegt Boullier tegen motorsport.com. “We willen dit jaar niet verpesten. Als we eerder om tafel gaan, kan het dat de rijders ermee in hun hoofd gaan zitten.” Toch moet de Fransman haast maken, want de optie die McLaren op de diensten van Vandoorne heeft, verloopt in september.

Vers bloed
Het is niettemin nog geen uitgemaakte zaak dat Vandoorne de plaats in neemt van Button. “We hebben ervaring nodig, maar ook vers bloed”, zegt de Boullier. De ervaren Fernando Alonso – die al een contract heeft – moet volgens de teambaas tenslotte af en toe uit zijn comfort zone worden gehaald. “Het ligt er maar net aan waar we ons bevinden in de herstructurering van ons team.”

Moeilijk wordt de keuze hoe dan ook niet, verzekert Boullier. “Het is echt geen enkel probleem. Ik heb de beste keuzemogelijkheden die je maar kunt bedenken. Twee wereldkampioenen en de meest veelbelovende jonge coureur.”