‘Verliezen is onderdeel van het spelletje’, weet Renault-topman Charlos Ghosn, die zich niet zozeer stoort aan het feit dat zijn firma momenteel niet de beste krachtbronnen maakt, maar wel aan de aandacht die het dominante Mercedes krijgt.

“Wij hebben de laatste vier jaar alle kampioenschappen in de Formule 1 gewonnen, maar toen hoorde je niemand over ‘de Franse technische dominantie’, terwijl nu Mercedes alles wint continu over hun dominantie wordt geschreven en gesproken”, zo wordt Ghosn door het Canadese La Presse geciteerd.

Hoewel Ghosn toegeeft dat dit op zich weinig extra impuls geeft voor Renault om haar Formule 1-project volop te pushen, dient er volgens hem niet aan de motivatie van ‘zijn’ firma getwijfeld te worden: “Want voor Renault draait het puur om de competitie en uitdaging.”

Dat het de strijd met Mercedes momenteel verliest, is volgens Ghosn een onvermijdelijk onderdeel van de sport en iets dat Renault (voorlopig) gewoon moet accepteren. “Je kunt immers niet altijd winnen. Verliezen hoort erbij en daar moet je ook mee leren omgaan.”

De manier waarop Renault er momenteel overigens mee omgaat, is door haar motorafdeling te herstructureren, de banden met haar ‘fabrieksteam’ Red Bull verder aan te halen en samen te werken om haar krachtbron zodanig te verbeteren dat het in 2015 beter partij kan bieden aan Mercedes.