Williams lijkt weer een auto te hebben gebouwd met potentieel. De goede resultaten missen de uitwerking op het team niet. “Het bruist binnen het team”, aldus chef operationele zaken Mark Gillan.

 

Was Pastor Maldonado in Australië nog hard op weg naar een zesde plaats alvorens te crashen, in Maleisië wist Bruno Senna die zesde plek wel binnen te halen. Williams zou het dit seizoen wel eens goed kunnen doen en dat zorgt voor het nodige optimisme.

 

Mark Gillan: “Iedereen in het team heeft door dat we ons sterk verbeterd hebben. We zijn dan ook bijzonder gemotiveerd om die stijgende lijn door te zetten. Dat zorgt voor een hele goede sfeer binnen het team.”

 

Het team kijkt ondanks het recente succes van Senna alweer vooruit naar de volgende Grand Prix in China. “Het zal daar niet eenvoudig worden, aangezien het circuit erg veel van de banden eist”, aldus Gillan. “Als we dat goed onder controle hebben, zijn er wellicht weer mooie dingen mogelijk.”

 

In Maleisië hebben de Williams-auto’s de nodige schade opgelopen aan het bodywork, waardoor die onderdelen vervangen dienen te worden. “Dat is nu onze absolute prioriteit. Daarnaast zullen we in het kader van de ontwikkeling van de auto ook nieuwe onderdelen meenemen naar Sjanghai”, besluit Gillan.