Antonio Giovinazzi maakte gisteren zijn eerste kilometers als de nieuwe test- en reservecoureur van Ferrari. Hij deed dat in de SF15-T uit 2015 op Ferrari’s testcircuit Fiorano. 

“Het was een wonderbaarlijk gevoel”, vertelt Giovinazzi over zijn eerste kennismaking met een Formule 1-auto. Het doel van de test was om te controleren of de data uit de simulator overeenkomen met die op een echt circuit.

“Als Italiaan is een geweldige ervaring om in een Ferrari de pits uit te rijden”, vervolgt Giovinazzi. “De test zelf was ook erg interessant. Ik moest veel procedures volgen, maar iedereen in het team was heel aardig en behulpzaam en dat maakte alles een stuk eenvoudiger. Ik ben het hele team dankbaar voor deze belevenis.”

Ook vandaag komt Giovinazzi, de vice-kampioen in de GP2 met vijf overwinningen, nog in actie op Fiorano. Ook Sebastian Vettel stapte gisteren even in de SF15-T. Niet alleen om weer even in het ritme te komen, maar ook om alvast een nieuw vizier uit te proberen.

Op 27 februari begint de eerste officiële test in Barcelona. Buiten de aangewezen testdagen mag alleen worden gereden met auto’s die minstens twee jaar oud zijn, of onder strikte voorwaarden voor filmdoeleinden met de nieuwe bolides (zodra die klaar zijn dan).