Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi kan rekenen op de steun van de Italiaanse renstal. Giovinazzi is zich volgens Binotto aan het verbeteren, maar hij heeft zijn volledige potentie ‘nog niet laten zien’. Volgens de Ferrari-teambaas komt dat door een gebrek aan zelfvertrouwen.

Lange tijd gingen er geruchten dat Nico Hülkenberg, die vervangen wordt door Esteban Ocon bij Renault, de overstap zou maken naar het Haas F1-team. De Amerikaanse renstal maakte vandaag echter bekend dat het vasthoudt aan Romain Grosjean en Kevin Magnussen voor 2020. Daardoor zijn er geruchten aangewakkerd over een mogelijke overstap van Hülkenberg naar Alfa Romeo.

Ferrari plaatste Giovinazzi bij Alfa Romeo voor dit seizoen, waarmee hij zijn eerste volledige Formule 1-seizoen rijdt. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft Giovinazzi het recht om zich de rest van het seizoen nog te bewijzen. ”Hij maakte in België een fout, die hem overduidelijk bestraft heeft. Maar hij reed mee om de punten en in Italië kwam hij in de top tien terecht”, zegt Binotto tegen Autosport.

Foto: Motorsport Images

‘Gebrek aan zelfvertrouwen’
”Antonio is aan het groeien, maar hij moet ook gesteund worden zoals hij dat verdient. Momenteel is hij niet zo kalm als hij hoort te zijn. Ik denk dat het dus juist is om duidelijk te maken dat hij kan rekenen op de steun van Ferrari, want hij is een van onze coureurs. Nu heeft Antonio belangrijke races voor zich waarin hij zijn groei kan bevestigen. Het is geen test, maar een mogelijkheid om te bewijzen wat hij de afgelopen races al heeft laten zien”, zegt Binotto.

”Dit seizoen heeft hij nog niet de kans gehad om zijn volledige potentie te tonen, maar er zijn meerdere aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Het belangrijkste is dat hij twee jaar niet heeft geracet. We hebben gezien hoe zijn prestaties in de kwalificatie verbeterd zijn. Hij komt in de buurt van Kimi’s prestaties, terwijl hij in de race nog wat moet toegeven. Ik denk dat het een gebrek aan zelfvertrouwen is. Dat zou kunnen komen door de twee jaar afwezigheid, maar wat nu telt is de positieve trend”, aldus Binotto.

De 25-jarige Italiaan heeft het echter wel lastig, omdat hij aanzienlijk minder presteert dan zijn ervaren teamgenoot Kimi Räikkönen. De 39-jarige Fin heeft 31 punten op zijn naam, terwijl Giovinazzi blijft steken op drie.