*

Giovinazzi krijgt zeven vrijdagtrainingen bij Haas

Daan de Geus

Daan de Geus

1 juni 2017 08:01

Giovinazzi krijgt zeven vrijdagtrainingen bij Haas
Racepictures

De Italiaanse Ferrari-protegé Antonio Giovinazzi doet gedurende de rest van 2017 aan zeven vrijdagtrainingen mee voor het team van Haas.

Dat heeft Haas, dat een nauwe technische samenwerking heeft met Ferrari, bekendgemaakt. Giovinazzi reed eerder dit seizoen twee Grands Prix voor Sauber – als vervanger van de toen niet fitte Pascal Wehrlein – en heeft eerder dit jaar zowel voor dat team als Ferrari getest.

Giovinazzi racete in Australië en China voor Sauber.

Bij Haas krijgt de 23-jarige Italiaan nu de kans meer ervaring op te doen. Hij zal tijdens zeven Grand Prix-weekends – in Engeland, Hongarije, Italië, Maleisië, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi – in actie komen tijdens de eerste vrije training.

“Ik heb dit jaar al geweldige mogelijkheden gekregen en ik ben er trots op dat ik er nu weer één krijg met Haas”, zegt Giovinazzi. “Deze vrije trainingen met Haas zullen me scherp houden en het is verder goed om wat ik in de simulator leer zo in de praktijk te kunnen brengen.”

Bij Haas maakt Kevin Magnussen zes keer op vrijdagochtend plaats voor Giovinazzi, Romain Grosjean staat zijn auto één keer af, tijdens het raceweekend in Mexico. Giovinazzi blijft ook als ‘derde rijder’ actief bij Ferrari, waar hij veel testwerk in de simulator doet en meeloopt tijdens raceweekends.

Lees meer over

Ferrari Giovinazzi Haas

Gerelateerd