Timo Glock bespeurt vooruitgang bij Virgin sinds het een samenwerkingsverband op technisch vlak is aangegaan met McLaren.

Op de baan is nog weinig van de vooruitgang te merken. Lotus is nog altijd een stuk sterker en in Zuid-Korea versloeg HRT-coureur Daniel Ricciardo zelfs Jérôme D’Ambrosio. Over het algemeen is Virgin echter sneller dan het Spaanse team.

“Ik heb gevoel dat we ons zeker hebben verbeterd”, zegt Glock tegen auto motor und sport. “Het is alleen moeilijk te zien omdat Lotus ook verbeteringen heeft aangebracht, waardoor het verschil gelijk blijft. Maar uit de data blijkt dat mijn gevoel in de auto klopt.”

Als deel van de overeenkomst met McLaren heeft Virgin toegang tot de simulator van het team uit Woking. Dat geeft Virgin de kans al voor aanvang van het raceweekend aan de afstelling van de auto te werken, alsmede aan nieuwe ideeën voor de auto van 2012.

“We hadden een kleine vertraging, maar we hebben de achterstand nu ingehaald”, zegt Glock. “We zijn naar Zuid-Korea gegaan met een nieuwe richting voor de afstelling. En omdat we op dit moment niets meer te winnen of verliezen hebben kunnen we het ons veroorloven alvast wat ontwikkelingswerk te doen voor volgend jaar.”