Het lijkt erop dat de Formule 1-carrière van Rubens Barrichello dit weekend als een nachtkaars uitgaat. De Braziliaan kon vandaag in ieder geval nog niet echt denderende tijden klokken.

De Williams-coureur wil zelf nog helemaal niet denken aan een afscheid, maar stilaan lijkt het erop dat de laatste dagen van Barrichello bij Williams zijn geteld. Dat betekent dat hij zondag zijn laatste race zou rijden. Maar zelf staat hij daar natuurlijk nog niet bij stil. De focus ligt op een goed resultaat.

“Vanochtend voelde de auto beter aan dan vanmiddag. We hebben dus wat werk te doen in de laatste vrije training. Buiten dat was het een normale dag waarin alles volgens plan verliep”, was de korte reactie van de meest ervaren F1-coureur ooit.

Pastor Maldonado was na afloop iets enthousiaster. “Dit circuit biedt een hoop vermaak! We hadden geen problemen en werkten ons programma af. Hierdoor reden we veel lange runs op verschillende setjes banden. Dat is positief. We hebben er veel waardevolle informatie aan over gehouden dat we voor de race gaan gebruiken.”