Max Verstappen toont zich tevreden na zijn kennismaking met het team van Red Bull en de RB12-bolide. “We hebben kunnen doen wat we wilden.”

Dat vertelt Verstappen direct na de trainingen aan de verzamelde media op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Verstappen reed aldaar in de ochtendtraining de zesde tijd, waarna hij na de lunch achtste was.

Formula One World Championship 2016, Round 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Friday 13 May 2016 - Max Verstappen (NL), Red Bull Racing

Verstappen reed zestig rondjes in de Red Bull RB12 en was achtereenvolgens zesde en achtste.

“Ik ben happy, mag niet klagen”, resumeert de nieuwste aanwinst van Red Bull Racing. “Het draaide er vooral om zoveel mogelijk te leren en het ging gedurende de dag beter en beter.”

De Red Bull RB12 is volgens Verstappen ‘compleet anders’ dan de STR11 die hij bij Toro Rosso gewend was. “Dus ik werk er nu aan me de auto eigen te maken.”

“Het is nog te vroeg om te zeggen wat precies de verschillen zijn met de Toro Rosso”, zegt hij, gevraagd naar hoe de performance zich verhoudt. Om het opzoeken van de grens draaide het vandaag ook niet voor Verstappen.

“Het was zaak aan de auto te wennen en dat hebben we stap voor stap gedaan. We hebben kunnen doen wat we wilden. We hebben veel ronden afgelegd en aan procedures gewerkt, al is er natuurlijk ook nog veel te doen.”

Verstappens Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo was vijfde in de eerste training en zesde in de tweede. Daniil Kvyat, met wie Verstappen van stoeltje heeft geruild, was twaalfde respectievelijk vijftiende.