Charles Leclerc heeft in Australië, waar het vernieuwde Albert Park iets meer spektakel opleverde dan afgelopen edities, op gemakkelijke wijze de zege naar zich toegetrokken. Max Verstappen kon geen echte bedreiging vormen voor de Monegask en moest in de slotfase van de race zelfs opgeven vanwege motorproblemen.

Op het vernieuwde Albert Park had Max Verstappen een prima start, maar Leclerc een betere waardoor de Ferrari-coureur de leiding kon behouden. Lewis Hamilton verschalkte na een raketstart Sergio Pérez en Lando Norris, waardoor hij plots op de derde plaats te vinden was. Waar Leclerc een prima start had, kende teamgenoot Carlos Sainz een desastreuze. De Spanjaard verloor op de harde band veel posities in de openingsronde en kwam in de tweede ronde al na een spin in de grindbak terecht nadat hij veel te enthousiast door bocht 10 wilde gaan. Dat resulteerde in een safetycar en was meteen einde race voor de Ferrari-coureur.

Verstappen hoopte het Leclerc lastig te kunnen maken, maar zijn linker voorband was sneller versleten dan gedacht waardoor hij veel terrein verloor. Ronde na ronde zag hij de rode bolide steeds verder aan de horizon verdwijnen. Na achttien ronden besloot de Nederlander, die een achterstand van ruim acht seconden had, een pitstop te maken. Aansluiting bij Leclerc kreeg hij echter pas dankzij de safetycar in ronde 24, veroorzaakt door de gecrashte Sebastian Vettel. Dat was een gelukje voor George Russell, die zo doorstoomde naar de derde plek en Pérez en Hamilton inhaalde.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Bij de herstart, die allesbehalve lekker liep voor raceleider Leclerc, kon Verstappen wel even kijken maar opnieuw kwam het niet tot een inhaalactie. Daarachter drong Pérez aan bij Russell, maar de Mercedes-coureur hield lange tijd stand. Uiteindelijk moest de Brit erkennen dat de snelheid van de W13 nog altijd niet optimaal is en zag het laatste podiumplekje naar Pérez gaan. Dat was voordat er plots motorproblemen waren voor Verstappen. Net als in Bahrein viel de regerend wereldkampioen uit en verloor opnieuw veel kostbare punten.

Dat maakte de klus voor Leclerc, die toch al ongenaakbaar was op Albert Park, des te makkelijker. Het was zijn tweede zege van het seizoen, de vierde van zijn F1-carrière. Pérez kreeg de tweede plek in de schoot geworpen na de uitvalbeurt van zijn teamgenoot, Russell kwam uiteindelijk op de laagste trede van het podium terecht, voor teamgenoot Hamilton. Voor McLaren was de race met de vijfde en zesde plek voor Norris en Daniel Ricciardo een flinke opsteker na twee moeizame races. Alexander Albon pakte met een slimme strategie nog het laatste puntje voor Williams.

Na drie races voert Leclerc nog steeds het klassement aan. Hij staat nu door de maximale score van 26 punten op 71 punten, Russell klimt nu naar de tweede plek met 37 punten, waarmee hij voor Sainz en Pérez staat. Verstappen zakt terug tot de zesde plek, achter Hamilton.