Max Verstappen heeft de Braziliaanse Grand Prix op dominante wijze gewonnen. De Nederlander, gestart vanaf poleposition, versloeg verschillende malen in een direct gevecht Lewis Hamilton op weg naar zijn achtste Grand Prix-overwinning. Pierre Gasly zorgde voor een enorme verrassing met een tweede plaats voor Toro Rosso.

Vanaf de eerste startplek had Verstappen de beste uitgangspositie voor de overwinning. Toch moest de Nederlander nog de nodige inhaalacties uitvoeren. Tot twee maal toe wisselde de Nederlander later zijn banden dan Lewis Hamilton, waardoor hij achter de Brit de baan op kwam. Eveneens twee maal rekende Verstappen in een direct gevecht af met de zesvoudig wereldkampioen, onderweg naar zijn achtste zege. De Nederlander stijgt daarmee tevens naar de derde plek in het kampioenschap. Hij heeft met nog één race te gaan elf punten voorsprong op Charles Leclerc.

(Tekst gaat door onder de foto)

Onderweg naar zijn zege beleefde Verstappen nog een heikel moment in de pitstraat met Robert Kubica. Foto: motorsport images.

Knotsgekke eindfase
Na de laatste serie 
pitstops leek Verstappen rustig de overwinning binnen te kunnen halen, gevolgd door Hamilton op plek twee. De Ferrari’s zorgden er echter voor dat de laatste fase van de race knotsgek werd. Sebastian Vettel en Charles Leclerc elimineerden elkaar in een onderlinge strijd, waardoor de scuderia Brazilië met lege handen verlaat. Hierdoor kwam Alexander Albon op podiumkoers te liggen. Helaas voor de Thai werd zijn eerste podiumklassering hem ontnomen na een touché met Hamilton. Albon eindigde zelfs buiten de punten.

Hamilton verloor ook een plaats na de touché met Albon, aan niemand minder dan Pierre Gasly. De Fransman haalde zo met een tweede plaats zijn allereerste podium in de Formule 1 binnen, nota bene nadat hij terug is gezet van Red Bull naar Toro Rosso. Carlos Sainz valt net buiten het podium voor McLaren, (omdat de actie van Hamilton op Albon nog wordt onderzocht, kan de Spanjaard nog zijn eerste podiumplek behalen) gevolgd door beide Alfa Romeo’s.

Lando Norris en Daniil Kvyat maakten er een dubbele top tien-klassering van voor respectievelijk McLaren en Toro Rosso, terwijl Daniel Ricciardo met een zevende plek de eer van Renault hoog hield. Het team van Haas stelde teleur na een sterke zaterdag, de Amerikanen namen geen punten mee uit Brazilië. Williams scoorde eveneens geen punten, maar door alle uitvallers was Geroge Russell met een twaalfde plek er niet ver van verwijderd. Valtteri Bottas viel in ronde 52 uit met een mechanisch probleem.