Lewis Hamilton heeft poleposition gepakt voor de Grand Prix van Duitsland. Hij deelt morgen de eerste startrij met Max Verstappen. Valtteri Bottas sluit aan op de derde plek. De kwalificatie werd vooral gekenmerkt door Ferrari, dat beide wagens vroegtijdig zag wegvallen dankzij technische problemen.

Waar Ferrari op de vrijdag en zaterdagochtend nog een sterke indruk maakte, is daar na de kwalificatie weinig van over. Sebastian Vettel hoopte op zijn thuiscircuit een goed resultaat te behalen, maar zijn bolide liet hem zonder nog maar een tijd te hebben neergezet in de steek. De Duitser moet zijn thuisrace daardoor van achteren aanvangen. In Q3 mocht Charles Leclerc de eer van Ferrari hoog gaan houden, maar ook hij kon door technische problemen vroegtijdig uitstappen en start morgen als tiende.

© Motorsport Images.

Verstappen op p2
In Q2 leek het er ook even op dat Max Verstappen zich bij Vettel mocht gaan voegen als vroegtijdige afvaller, want hij verloor vermogen. In tegenstelling tot Vettel kon het euvel bij Verstappen wel verholpen worden, waarna hij zich voor de allesbeslissende fase van de kwalificatie kon plaatsen. Daarin plaatste hij zich als tweede.

Waar Ferrari faalde, was het Mercedes dat optimaal profiteerde door met Lewis Hamilton poleposition te pakken, terwijl teamgenoot Valtteri Bottas morgen als derde start. Daarmee geeft het team het feestje ter ere van het 125-jarig jubileum van het raceteam extra glans. Ook Pierre Gasly profiteerde met een vierde plek van het wegvallen van Ferrari, terwijl de ijzersterke Kimi Räikkönen op de vijfde plek mag starten.

© Motorsport Images.